Yogaschool

Ong Namo

Kundalini Yogaleraren

Nederland

 

Kundalini en yoga en meditatie

Mantra’s chanten

Ademyoga

Klankschaal massage

Vitaliteit

Je lichaam is als een sportauto, maar veel mensen beseffen dat niet. Zij staan ’s-Ochtends op, vergeten hun “sportauto” te starten en gaan hem vervolgens duwen. Dat is zeer vermoeiend, ook al is het een sportauto.

 

Met Kundalini yoga leer je hoe je moet bijtanken, de motor moet starten, waar de versnellingspook zit, hoe die werkt en hoe je veilig kunt blijven rijden, ook in de hoogste versnelling. Zo krijg je je vitaliteit in eigen handen.

Lichaam

In onze cultuur en door onze leefwijze identificeren wij ons vaak sterk met ons lichaam, anderszijds “voelen” wij ons lichaam lang niet zo goed aan als we zouden willen of kunnen.

 

Pas als we ziek worden, merken we de signalen van ons lichaam op en merken we de begrenzingen en beperkingen ervan. En dat vinden we soms moeilijk te accepteren, we gaan op de oude voet door, ook al is dat niet altijd goed voor ons.

 

Kundalini yoga maakt je meer bewust van je lichaam, je leert de mogelijkheden en beperkingen kennen. Tegelijkertijd ga je door de oefeningen voorzichtig je grenzen verleggen en zo je mogelijkheden, gezondheid en vitaliteit vergroten.

Ontspannen

In deze drukke en vaak hectische tijden wordt het steeds belangrijker, om goed te kunnen ontspannen. “De boog kan niet altijd gespannen zijn”,zeggen we dan. Maar hoe goed kan jij je boog ontspannen? En hoe lang kan jij in die ontspannen toestand blijven?

 

Wanneer je veel spanning ervaart, kan een langdurige, te hoge spanning ervoor zorgen, dat je steeds gevoeliger wordt voor overspannenheid, prikkelbaarheid en geirriteerdheid.

In een Kundalini yogales wordt (fysieke) inspanning en ontspanning op een prettige en evenwichtige manier afgewissled. Zo leer je spelenderwijs steeds beter voelen wanneer je werkelijk ontspannen bent. Dit kan je direct gebruiken in je dagelijkse leven.

Tot jezelf komen

Het lijkt wel of we in ons dichtbevolkte land steeds meer onze privacy verliezen, niet alleen fysiek, maar ook emotioneel.

 

Dan is het heerlijk om jezelf af en toe terug te trekken en bezig te kunnen zijn met onderwerpen die diep in jezelf leven, die dan in je bewustzijn komen en zo je aandacht kunnen krijgen. Vaak dingen die echt belangrijk kunnen zijn. In de Kundalini yogales krijg je de gelegenheid om zo dichter bij en tot jezelf te komen.

Chakra’s

Net zoals je lichaam organen heeft, zo heeft ook je aura organen. Deze organen worden chakra’s genoemd. Je hebt zeven belangrijkste chakra’s, die elk een specifieke functie of werkingsgebied hebben.

 

Kundalini yoga kent diverse sets oefeningen (kriya’s), die specifiek vor één of meerdere chakra’s bedoeld zijn. De kriya brengt de betreffende chakra weer in balans.

 

Ademen

Er is niets, wat we zo vaak doen als ademen. Er is ook niets, waar we feitelijk zo weinig van af weten, als ademen. Een goede ademhaling is de basis voor een goede gezondheid. In de Kundalini yoga bewegen we veel op het ritme van de ademhaling.

 

Er wordt veel aandacht gegeven aan diverse ademhalingstechnieken, zoals de buikademhaling, de yogische ademhaling, de vuurademhaling. De ervaring leert, dat je zo spelenderwijs je ademen verbetert en gezonder maakt.