Yogaschool

Ong Namo

Kundalini Yogaleraren

Nederland

 

Kundalini en yoga en meditatie

Mantra’s chanten

Ademyoga

Klankschaal massage

Karma

Boeddha zei ooit: “Elke daad keert terug naar de dader”. Dit houdt in, dat je de gevolgen van je eigen daden op gegeven moment zelf zult ervaren, zowel in positieve als in negatieve zin.

 

De moeilijkheid is, dat de gevolgen van onze daden lang niet altijd direct naar ons terugkomen. Dit kan zelfs soms meerdere levens duren. Wanneer je nu ergens mee geconfronteerd wordt, kan het daardoor erg lastig zijn de werkelijke oorzaak bij jezelf na te gaan. Het vergroten van je bewustzijn door Kundalini yoga kan je hierbij helpen.

 

Meditatie

Meditatie is een vast en essentiëel onderdeel van Kundalini yoga. Tijdens de meditatie sluit je je af voor  indrukken van buitenaf. Je stelt je open voor wat er binnenin je leeft en omgaat. Zo leer je je innerlijke belevingswereld, en daarmee jezelf, steeds beter kennen

 

Tijdens de Kundalini yogales is de meditatie vaak op een mantra. Door het steeds herhalen (chanten) van de mantra kom je in een soort trance-achtige toestand, die het je makkelijk maakt om je innerlijke belevingswereld te ervaren. De ervaringen geven je innerlijke rust en meer diepgang aan je leven.

 

Mantra

Mantra’s kan je het beste vergelijken met positieve bekrachtigingen (affirmaties). Veel mensen hebben last van negatieve gebeurtenissen en invloeden die er om hen heen gebeuren. Positieve affirmaties zorgen ervoor, dat je je daar minder door geraakt voelt.

De mantra’s bieden een duidelijk tegenwicht aan alle negativiteit die je dagelijks over je heen krijgt. In de les worden de mantra’s gechant, dit is een vorm van zingen. Elke Kundalini yogales begint en eindigt met een mantra, en ook tijdens de les worden vaak mantra’s gebruikt

 

Geest/Mind

Het is niet zo, dat je een lichaam bent en een geest hebt. Nee, je bent een spiritueel wezen en je hebt een lichaam, waarin je incarneert om bepaalde levenslessen te leren. Deze tweeledigheid van de mens is bij de yogi´s al eeuwen bekenden sinds de vorige eeuw wordt dit in het Westen ook steeds bekender en geaccepteerd.

 

Maar wat betekent het voor jou persoonlijk? Wat heeft dit voor gevolgen voor je zelf-beeld, voor je eigen identiteit?   Kundalini yoga biedt jou een ontdekkingsreis in jezelf, zodat je stap-voor-stap hierachter komt en geestelijk groeit.

 

Aura

Je hebt niet alleen een fysiek lichaam, maar je hebt ook meerdere energetische lichamen. Deze energetische lichamen tezamen vormen je aura, die je hele fysieke lichaam omhult en doordringt.

De aura werkt als een soort filter voor (tegen) emotionele indrukken. Een sterke aura zorgt ervoor, dat je emotioneel beter in balans blijft.

 

Door Kundalini yoga wordt ook je aura versterkt.

 

Innerlijke rust

Als je je innerlijke rust weet te bewaren, kan je alle hectiek in je leven aan.

Innerlijke rust is een gemoedstoestand, die jou als een rots in de branding laat zijn. Hoe meer je contact maakt met je eigen kern, hoe beter je je innerlijke rust kunt bewaren en in balans kunt blijven.

 

Kundalini yoga geeft je een prima gelegenheid om aan je innerlijke rust en balans te werken.

 

Pranayama

Pranayama is de yogaleer van de ademhaling, die werkt met de prana, oftewel levenskracht. Prana ontvangen we op meerdere manieren, maar vooral via de ademhaling.

 

Door een specifieke manier van ademen leer je de prana in je lichaam beheersen.

Pranayama is een terugkerend onderdeel van de Kundalini yogales

 

 

Er wordt veel aandacht gegeven aan diverse ademhalingstechnieken, zoals de buikademhaling, de yogische ademhaling, de vuurademhaling. De ervaring leert, dat je zo spelenderwijs je ademen verbetert en gezonder maakt.